Медицински център "Д-р Антон Тонев"

  • Image 01
  • image 2

Какво трябва да се направи преди операцията?

Задължително преди операцията се правят необходимите изследвания. Ако пациентът е пушач, е желателно да спре цигарите две седмици преди операцията, тъй като тютюнопушенето нарушава периферното кръвоснабдяване на кожата. Това е особено важно при фейслифт. Абсолютно забранен е приемът на аспирин седмица преди операцият, защото повишава риска от кървене. 6 часа преди операцията пациентът не трябва да е ял или пил нещо, което има значение за общата анестезия.

В кои случаи здравословното състояние на пациента е причина да му бъде отказана операция?

Операции не се правят, когато са  налице хронични заболявания (диабет и др.),eндокринни заболявания или  съпътстващи вирусни или бактериални инфекции.

Как протича ранния следоперативен период?

Най-общо, при всички случаи, е възможно до се наблюдава  покачване на тепературата в рамките на 37.6-37.8 ?С, което е в рамките  на нормалното (това е  т.нар. резорбтивна температура).

Пречили ли приемът на противозачатъчни хапчета на операцията?

Не, не пречи. Не е необходимо да бъдат спирани.

Вярно ли е, че пациентката не трябва да бъде в цикъл по време на операцията?

Не е желателно да бъде, защото има нарушение в  кръвосъсирването и се увелича риска от кървене.

Могат ли да се правят две различни процедури по време на една операция?

Няма проблем, когато пациентът е под обща анестезия, да  се направят повече от една корекции. Но трябва да се има предвид, че те  не бива да се много травмиращи за организма, тъй като после  възстановителният период ще бъде по-дълъг и тежък. Например могат да се  комбинират една по-тежка и една по-лека процедура като ринопластика и  намаляване на уши или увеличаване на гърди и  липофилинг, но не е препоръчително например да се направят едновременно  ринопластика и абдоминопластика или ринопластика и увеличаване на гърди.

Какви са условията в болничните стаи?

Във всяка стая има по две легла, баня с тоалетна,  климатик, телевизор и хладилник.

Какво се включва в цената на операцията? Доплаща ли се за нещо?

Това е крайната цена. В нея са включени упойката,  обезболяващите, престоя в клиниката (който е различен за отделните  операции), храната и грижите от болничните сестри, които са на  непрекъснато разположение на пациентите. Не се включват изследванията  преди операцията, както и следоперативните ластични дрехи, ако такива са  необходими (например: специален сутиен след мамопластика,  ластичен бандаж след липосукция или абдоминопластика).

Д-р Антон Тонев

Mоб. тел: +359 888 993 847 E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Секретар: +359 885 720 728

Всички часове за консултации се записват на телефона на секретаря