Брадичка с имплант | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Брадичка с имплант

Брадичка с имплант

Какво представлява процедурата

Процедурата има за цел да подобри външния вид и контур на брадичката. С поставянето на имплант вдлъбнатите и неиздадени брадички придобиват красива и хармонична, с останалите части на лицето, форма.

Подходящи пациенти

Всеки пациент, който е физически здрав и има реалистични очаквания за крайния резултат. Най-често това са пациенти, родени с вдлъбнати, недобре очертани брадички.

Подготовка за операцията

Първата стъпка е да отидете на консултация. По време на прегледа:

  • Ще бъде направена снимка на лицето ви, отразяваща състоянието на брадичката ви в момента.
  • Вашият хирург ще реши дали тази процедура е подходяща за вас.
  • Хирургът ще прецени състоянието на костната структура и кожата ви.
  • Ще обсъдите желания от вас резултат и до каква степен той може да бъде постигнат.
  • Хирургът ще ви каже каква оперативна техника ще бъде използвана и ще определи подходящия за вас вид и размер на импланта.
  • Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура.
  • Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

Какво се очаква от вас по време на консултацията:

  • Да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура.
  • Да информирате лекаря, ако имате някакви заболявания, както и за всички медикаменти, които взимате в момента /ако има такива/.

Как протича операцията

Процедурата може да се извърши с местна упойка и венозна седация или с обща упойка. Времетраенето е около един час. В зависимост от избора на хирурга, разрезът може да бъде направен от вътрешната страна на долната устна или под брадичката. Най-често се използва първия вариант, където белегът остава напълно скрит. Имплантът се поставя в направения от хирурга джоб над костта на брадичката. Разрезът се зашива с резорбируеми конци, когато е направен от вътрешната страна на устната.

Резултат

Резултатът е перманентен и не е необходимо имплантът да бъде сменян. Пациентите могат цял живот да се радват на новата си визия без допълнителни хирургични намеси.

Възстановителен период

Престоят в клиниката е едно денонощие, когато операцията е направена с обща упойка. Когато се използва местна упойка пациентът може да си тръгне няколко часа след операцията. През първите дни, най-много до седмица, брадичката ще е подута и отекла. Добре е пациентът да държи главата си вдигната, за да спаднат отоците по-бързо. Може да се постави и торбичка с лед през първите няколко часа след операцията. Възможна е болка при говор или ядене, затова през първата седмица се препоръчват повече течности и меки храни. Следоперативните болки са умерени и се повлияват добре от обикновени обезболяващи. След седмица пациентът може да се върне на работа и да се заеме с ежедневните си задължения.

Рискове от дадената операция

Всяка хирургична операция крие рискове. При процедурата за увеличаване на брадичка с имплант усложнения почти никога не се наблюдават. В редки случаи пациентът може да развие инфекция, която се лекува с антибиотик.

Можете да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация.

Други процедури

Поставянето на имплант в брадичката се комбинира добре с фейслифт и ринопластика. Обикновено по-малката брадичка кара носът да изглежда по-голям. Увеличаването на устни, както и другите процедури по лицето също биха могли да се окажат подходящи за подобряване на цялостната визия на лицето. Различните варианти следва да бъдат обсъдени с вашия хирург по време на консултацията.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!