Брахиопластика | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Брахиопластика

Брахиопластика

Какво представлява процедурата

Чрез процедурата брахиопластика се оформя контура на горната част на ръцете като се премахват увисналите кожа и подкожие, разположени между рамото и лакътя. По този начин ръцете добиват по-стегнат вид и пропорционалност спрямо останалата част на тялото.

Подходящи пациенти

Излишъкът от кожа и мазнини в горната част на ръцете е проблем, който се среща най-често при жени в по-напреднала възраст, но същи и при по-млади пациенти, които са били с наднормено тегло и след значително отслабване кожата на ръцете им е увиснала. Много от тях чувстват дискомфорт и избягват да носят дрехи, които разкриват тази част на ръцете.

Подготовка за операцията

Първата стъпка е да отидете на консултация.

По време на прегледа ще бъде направена снимка, отразяваща състоянието на ръцете ви в момента. Най-напред хирургът ще прецени дали тази процедура е подходяща за вас, след което ще обсъдите желания от вас резултат и до каква степен той може да бъде постигнат.

Ще ви бъде показано къде ще бъдат направени разрезите. Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура, както и ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

Това, което се очаква от вас по време на консултацията е да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура и да информирате лекаря, ако имате някакви заболявания, както и за всички медикаменти, които взимате в момента /ако има такива/.

Как протича процедурата

Брахиопластиката се извършва с обща анестезия. Времетраенето е около 2 – 2.30 часа.

Прави се S-образен разрез от вътрешната страна на горната част на ръката, считано от подмишниците надолу към лакътя. Точната дължина на разрезите зависи от степента на излишната кожа и мазнина, които трябва да бъдат отстранени. След като приключи операцията разрезите се зашиват, покриват се с хирургична превръзка и в някои случаи се слагат дренажи.

Когато ръцете са много слаби може да им се придаде обем и закръгленост със собствени тъкани, като се използва модификация на тази техника.

Ако пациентът има значително количество подкожна мастна тъкан, заедно с премахването на излишната кожа се прави и липосукция, за да се постигнат оптимални резултати. В много редки случаи проблемът може да бъде коригиран само с липосукция.

Резултат

Целта на брахиопластиката е да възстанови естетичния вид на ръцете. Резултатът при много пациенти е отличен и това се отразява положително на качеството им на живот. Въпреки че остава дълъг белег от вътрешната част на ръката, той избледнява с времето и е напълно скрит, когато ръцете са в обичайната им спокойна позиция.

Възстановителен период

Престоят в клиниката е едно денонощие. Конците се махат на 12-14-ти ден. На всеки 2-3 дни от операцията превръзките се сменят. Не трябва да се мокрят, затова през този период хигиената е частична. Препоръчително е пациентите да носят специално ластично бельо, което да пристяга ръцете им през първите няколко седмици след операцията.

Процедурата не е болезнена и възстановяването е доста бързо. За намаляване на следоперативните болки помагат обикновени обезболяващи. Пациентите могат да се върнат на работа до една седмица след операцията. Леки физически упражнения и натоварвания са възможни няколко дена след операцията. По-сериозна активност е препоръчителна след месец.

Рискове

Същестуват стандартните за всяка хирургична операция рискове като инфекция или кръвоизив /хематом/. За да се предотврати появата на инфекция, след операцията е препоръчително да се пие една седмица антибиотик.

Други свързани с конкретната процедура усложниния са появата на хематом или сером и временно оттичане на ръцете. За да се избегне оттока се носи ластично бельо и се препоръчва пациентът да държи ръцете си вдигнати колкото е възможно по-често през първата седмица след операцията.

Можете да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!