Импланти на седалище | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Импланти на седалище

Импланти на седалище

Какво представлява процедурата

С поставянето на импланти в седалището се придава обем на дупето и се подобрява неговата форма. Постига се ефекта на т.нар. бразилско дупе. Целта е седалището на пациента да стане привлекателно като се спазят пропорциите на неговото тяло.

Подходящи пациенти

Хубавото дупе е важно както за женската, така и за мъжката фигура. Има не малко жени с т. нар. “плоско” дупе. На други седалището е много малко или просто не е пропорционално на останалите части от тялото. Стегнатото и добре оформено седалище може драстично да подобри техния външен вид.

Подготовка за операцията

Първата стъпка е да отидете на консултация. По време на прегледа:

  • Ще бъде направена снимка на седалището ви, отразяваща неговото състояние в момента.
  • Вашият хирург ще реши дали тази процедура е подходяща за вас
  • Ще обсъдите желания от вас резултат и до каква степен той може да бъде постигнат
  • Ще ви бъде показано къде ще бъдат направени разрезите и ще ви бъде обяснена оперативната техника.
  • Ще бъде определен размера на подходящите за вас импланти.
  • Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура.
  • Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

Какво се очаква от вас по време на консултацията

  • Да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура.
  • Да информирате лекаря, ако имате някакви заболявания, както и за всички медикаменти, които взимате в момента /ако има такива/.

Как протича операцията

Операцията се извършва с обща упойка. Продължителност около два часа.

Над опашната кост се прави един вертикален разрез с дължина 6-7 см. През този разрез се оформят джобовете от двете страни на седалището като имплантите се поставят между влакната на големия седалищен мускул /интра-мускулно/. Така се гарантира стабилност на имплантите и дълготраен резултат. Разрезът се зашива и се поставят аспирационни дренажи.

Резултат

При правилно извършена операция двете страни на седалището изглеждат симетрични и добре оформени. Постига се естествен вид. По данни на производителите имплантите са доживотни, но практиката показва, че е преперъчително те да се сменят на 20 години.

Крайният резултат става видим веднага след операцията.

Възстановителен период

Престоят в клиниката е едно до две денонощия. Дренажите се свалят след 24-48 часа. Конците се свалят на 12-14-ти ден. Хигиенните превръзки се сменят два пъти през този период.

Отоци може да се наблюдават до месец след операцията, въпреки че са най-силно изразени през първите една-две седмици. На 2-ия ден след операцията на пациента е разрешено да сяда, но е необходимо да минат повече дни преди отново да може да седи нормално без да изпитва силен дискомфорт. За намаляване на болката помагат обикновени обезболяващи. За пълно изчезване на дискомфорта е необходим около месец, през което време е препоръчително да се носи специално следоперативно ластично бельо /ластични гащи/.

След като конците бъдат свалени пациентът може да се върне на работа. Препоръчително е пациентът да изчака да минат 10 дена от операцията преди отново да започне да шофира. Физически упражнения могат да се правят месец след операцията, а такива натоварващи седалищните мускули – най-рано след 2 месеца.

Рискове от дадената операция

Налице са стандартните за всяка хирургична операция рискове като инфекция или кръвоизив /хематом/. За да се предотврати появата на инфекция, след операцията е препоръчително да се пие една седмица антибиотик.

Възможно е да се получи и сером – натрупване на течност, която понякога може да изтече сама през разреза, а в други случаи може да се наложи оперативна намеса – отваря се разреза и се прави дренаж. Не съществува риск от капсулна контрактура, какъвто има при поставянето на импланти в гърдите.

Можете да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация.

Други процедури

При необходимост поставянето на импланти в седалището се комбинира с повдигането му и/или с липосукция на бричовете.Липосукция на бедрата, ханша или корема е също подходяща корекция, която може да се извърши заедно с поставянето на импланти.

Всички възможни корекции са предмет на обсъждане по врема на консултацията.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *