Лабиопластика | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Лабиопластика

Лабиопластика

Какво представлява процедурата

Лабиопластиката е естетична корекция, която има за цел да намали размера на малките срамни устни като ги направи по-пропорционални на половите органи. С операцията се коригира успешно и асиметрия в големината на малките срамни устни.

Подходящи пациенти

Операцията е търсена не само от естетични съображения. При някои жени малките срамни устни са толкова големи, че когато ходят изпитват болка от триенето в бельото им. Други жени се чувстват неудобно от големината на срамните си устни и това възпрепятства сексуалното им удоволствие. И в двата случая лабиопластиката се явява най-доброто решение.

Подготовка за операцията

Първата стъпка е да отидете на консултация. По време на прегледа:

  • Ще бъде направена снимка на срамните ви устни, отразяваща тяхното състояние в момента.
  • Вашият хирург ще прецени дали тази процедура е подходяща за вас.
  • Ще обсъдите желания от вас резултат и до каква степен той може да бъде постигнат.
  • Ще ви бъде показано къде ще бъдат направени разрезите и ще ви бъде обяснена оперативната техника.
  • Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура.
  • Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

Какво се очаква от вас по време на консултацията

  • Да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура.
  • Да информирате лекаря, ако имате някакви заболявания, както и за всички медикаменти, които взимате в момента /ако има такива/.

Как протича операцията

Операцията може де се извърши както с местна, така и с обща упойка. Времетраенето е около час.

По време на операцията по определен начин се изрязват части от малките срамни устни, така че те да бъдат намалени до подходящия размер като се запазят до максимална степен сетивността и жлезните структури. След това разрезите се зашиват с резорбируеми конци /саморазграждащи се/.

Резултат

Резултатът е перманентен и много добър. Операцията има положителенпсихологичен ефект. Пациентките се чувстват комфортно, харесват половите си органи и това води до по-пълноценен начин на живот.

Възстановителен период

Престоят в клиниката е едно денонощие, ако операцията е била извършена с обща упойка. Ако е била използвана местна упойка, пациентката може да се прибере вкъщи два часа след операцията.

Възможен е дискомфорт през първите 2-3 дни, тъй като малките срамни устни ще са подути и леко болезнени. Това няма да възпрепятства ходенето до тоалетна. Следоперативните болки са съвсем умерени и се повлияват добре от обикновени обезболяващи. Препоръчително е да се изчакат 7-10 дни преди сексуален контакт.

Възстановяването е бързо и след 3-4 дни пациентката може да се върне на работа. Необходими са една-две седмици, за да изчезе напълно дискомфорта от операцията.

Рискове

При тази операция инфекция се получава изключтелно рядко, но е въможно кървене, което понякога налага повторно шиене, за да се спре. Съществува риск от асиметрия. Друг възможен риск е отпускане на шевовете като това може да доведе до неравности при зарастването на кожата. Възможно е и временно намаляване на чувствителността, докато спаднат отоците.

Можете да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!