Липоскулптура | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Липоскулптура

Липоскулптура

Каква представлява процедурата липоскулптура?

Липоскулптурата е комплексна процедура за оформяне на тялото, която по същество съчетава две отделни процедури – липосукция и липофилинг.

С липосукцията се намалява мастния обем от определени зони, след което се извършва липофилинг - с част от взетите и пречистени мастни клетки се придава обем на други части от тялото. Липосукцията, която се извършва в случая, обикновено е голяма по обем, на различни зони. Събира се значително количество мастна тъкан, която в последствие се трансферира на небходимите места, като дава видим резултат.

Бразилски лифт /“Бразилско дупе”/

Най-разпространеният вариант на липоскулптура е т.нар. бразилски лифт или “бразилско дупе”. При него се изсмукват излишните мазнини от корема, ханша, гърба, бедрата или други части на тялото и след това мастните клетки се трансферират в седалището, като му придават обем и оформеност, която по друг начин не може да се постигне.

Липофилинг на гърди

Тази процедура също спада към липоскулптурата, тъй като изисква голямо количество взета мазнина, която впоследствие са пренася в гърдите. Придава по-малък обем отколкото, ако се използват импланти, но е по-малко инвазивна и възстановителния период е по-кратък от операцията свързана с поставяне на гръдни импланти.

Как протича процедурата липоскулптура и колко дълга е тя?

В зависимост от обема мастна тъкан, която трябва да бъде взета и трансферирана, процедурата може да се извърши с местна анестезия или с пълна упойка.

Времетраенето е между 2 - 4ч., в зависимост от обема на операцията.

Повече за процедурата липосукция може да прочетете тук

Повече за процедурата липофилинг може да прочетете тук

Резултати от липоскулптура

Липоскулптурата е отлична процедура, която извайва тялото. В зоните, на които е направина липосукция не се натрупват повече мазнини, а на местата, където е направено попълване с мастна тъкан, трайно се запазват около 30% от първоначания обем. Необходими са два месеца, за да се видят трайните резултати от липоскулптурата.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *