Липофилинг | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Липофилинг

Липофилинг

Какво представлява процедурата?

Липофилингът е процедура, при която се използва собствена мастна тъкан, за да се придаде обем и да се скулптурират различни части на човешкото тяло. Най-често се прилага за подмладяване на лицето - запълват се и се изглаждат назолабиалните гънки, придава се обем на скулите и бузите. Липофилингът е най-безопасният метод за попълване на хлътнатините под очите. Също така е чудесен метод за увеличаване на устните. Използва се още за коригиране на неравностите в следствие на липосукция, при реконструкция на гърди, за подмладяване дланите на ръцете и др.

За кого е подходяща процедурата?

За всички мъже и жени, които искат да подобрят външния си вид. Чрез придаване на обем, там където е необходимо се постига един естествен и отличен резултат.

Процедурата има широко приложение и на практика няма горна възрастова граница. Важно условие е пациентът да не е прекалено слаб, т.е. да има достатъчно мастна тъкан, която да се трансферира в желаната област.

Как протича процедурата и колко дълга е тя?

Времетраенето е между 1,5 - 3ч., в зависимост от обема мастна тъкан, която трябва да бъде трансферирана.

Обикновено процедурата се извършва с местна упойка. Започва се като се вземе мастна тъкан, най-често от корема или бедрата. Това става като се направи малък разрез на предварително обезболеното донорно място и с помощта на фина канюла се извлича необходимото количество мастна тъкан. След това мастната тъкан се пречиства и с помощта на друга канюла се инжектира в желаната област.

*Видът на използваните канюли е много важен за крайния резултат, тъй като от това до голяма степен зависи, т нар. “преживяемост” на инжектираната мастна тъкан, т.е. крайния обем, който трайно ще се задържи на новото място.

Д-р Тонев използва едни от най-добрите канюли в световен мащаб – на американската фирма Tulip /www.tulipmedical.com/ Те са подобрен и усъвременен вариант на първоначалните канюли на Колеман. Другият фактор, влияещ на крайния резултат, е опитността на хирурга. Д-р Тонев прави липофилинг повече от 10 години, като с времето е усъвършенствал техниката, която в последствие е преподавал на своите стажанти и специализанти.

Резултати и предимства

Липофилингът е много щадяща процедура с отличен резултат. Голямо предимство на прецедурата е че се използва собствената мастна тъкан на пациента – така подмладяването става по абсолютно естествен начин и се избягвя напълно риска от алергична реакция.

От инжектираната мастна тъкан, след 1.5-2 месеца, трайно остават до 30%-50%. Процедурата може да бъде прилагана многократно, докато се постигне търсения ефект.

Остават ли белези?

За щастие мастната тъкан се извлича през съвсем малък разрез, разположен обикновено в кожните гънки. Остава съвсем малка точица, която обикновено с времето напълно избледнява.

А относно мястото на инжектиране на мастната тъкан – там практически не остава следа, тъй като се използват изключително фини канюли с много малък диаметър.

Възстановителен период

Възстановителният период зависи главно от възрастта и здравославното състояние на пациента. Повечето хора се връщат на работа още на втория ден, когато първоначалните отоци и възможни зачервявания са преминали.

Рискове

Като всяка процедура и липофилингът крие някои рискове, коите макар и изключително редки са възможни. Такива са например: кървене, силен оток, инфекция и временна загуба на чувствителността в третираните области.

Може ли липофилингът да бъде комбиниран с други процедури?

Да, липофилингът може да бъде успешно комбиниран с други процедури като липосукция, фейслифт, корекция на бюст и др. Седмица след липофилинг на лице или длани на ръце, може да се направи и лазерен рисърфасинг, за още по-добър подмладяващ ефект.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!