Маларен лифт | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Маларен лифт

Маларен лифт

Какво представлява процедурата

С маларния лифт се повдигат меките тъкани от областта на скулите като така се намалява и дълбочината на назолабиалните гънки. Кожата в областта на скулите става гладка, изпъната и това придава на лицето по-млад и приятен вид. Погледът се освежава, тъй като по време на маларния лифт се извършва и долна блефаропластика.

Подходящи пациенти

Това са хора на средна възраст, най-често между 40 - 50 години, които имат отпусната кожа в областта на скулите и бузите, като това допълнително подчертава назолабиалните гънки. Важно е пациентите да бъдат в добро здраве и да имат реалистични очаквания за крайния резултат.

Подготовка за операцията

  • Ще бъде направена снимка на лицето ви, отразяваща неговото състояние в момента.
  • Вашият хирург ще прецени дали тази процедура е подходяща за вас.
  • Ще обсъдите желания от вас резултат и до каква степен той може да бъде постигнат.
  • Ще ви бъде показано къде ще бъдат направени разрезите и ще ви бъде обяснена оперативната техника.
  • Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура.
  • Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

Какво се очаква от вас по време на консултацията:

  • Да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура.
  • Да информирате лекаря, ако имате някакви заболявания, както и за всички медикаменти, които взимате в момента /ако има такива/.

Как протича операцията

Операцията се извършва с пълна упойка, въпреки че може да се направи с местна упойка и венозно седиране. Продължителността е около един час. Разрезът се прави на 2 мм под мигления ръб, както при процедурата по долна блефаропластика. Кожата се отпрепарира, меките тъкани се отделят от костта на скулата и се издърпват нагоре. Зашиват се в дълбочина, като това придава стабилност и трайност на постигнатия резултат. След това се извършва долна блефаропластика като се премахват мастните сакове /”торбичките”/ под очите.

Резултат

Резултатът е много добър и траен, скулите се подчертават и лицето видимо се освежава.

Възстановителен период

Престоят в клиниката е едно денонощие. Обикновено има оток и синини под очите през първите дни след операцията. Студените компреси могат да помогнат тези симптоми да отшумят по-бързо. Дискомфортът и болката се повлияват от най- обикновени болкоуспокояващи. Конците се свалят на 4- -ти ден, но за пълно възстановяване и изчезване на дискомфорта е добре да се предвидят 7-10 дена.

Специфични следоперативни съвети, които е важно пациентите да спазват:

Белезите не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина или когато това става, те трябва да бъдат намазани с висок слънцезащитен фактор, за да не пигментират. През първите 7 дена е препоръчително да се носят очила.

Рискове от дадената операция

Същестува стандартния за всяка хирургична операция риск от инфекция, въпреки че при тази операция инфекция почти не се среща, поради доброто кръвоснабдяване на тъканите. Възможни са кръвоизливи /хематоми/, които обикновено отшумяват за няколко дена.

Можете да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация.

Други процедури

Процедурата може да се извърши самостоятелно, но почти винаги се комбинира с долна блефаропластика, като може да се съчетае и с други процедури по лицето. Различните възможности можете да обсъдите с вашия хирург по време на консултацията.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!