Повдигане седалище | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Повдигане седалище

Повдигане седалище

Какво представлява процедурата

Повдигането на седалището е процедура, която се извършва при увисване и отпускане на кожата в областта на седалището. Премахват се излишните тъкани и мазнини като дупето придобива стегнат и оформен вид.

Подходящи пациенти

Операцията е подходяща както за жени, така и за мъже, въпреки че 90% от пациентите са жени. Това се дължи не само на факта, че жените желаят всяка част от тялото им да изглежда страхотно и държат на своя външен вид. Съществува и биологична предразположеност. Обикновено увисването на дупето е следствие на силно отслабване, когато част от кожата не може да се прибере и остава да виси. Този проблем се появява при раждали жени, които по време на бременността си са качили много излишни килограми и после са отслабнали до нормалното си състояние, /но кожата не се е прибрала/, а също и при по-възрастни жени, при които увисването е следствие от възрастовите изменения, загубата на еластичност на кожата и по-слабия мускулен тонус.

Подготовка за операцията

Първата стъпка е да отидете на консултация. По време на прегледа:

  • Ще бъде направена снимка на седалището ви, отразяваща неговото състояние в момента.
  • Вашият хирург ще реши дали тази процедура е подходяща за вас и до каква степен може да бъде постигнат желания от вас резултат.
  • Хирургът ще прецени каква е степента на отпускане, какво е състоянието на кожата ви ,има ми излишък от мазнини, какъв е мускулният тонус.
  • Ще ви бъде показано къде ще бъдат направени разрезите и ще ви бъде обяснена оперативната техника.
  • Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура.
  • Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

Какво се очаква от вас по време на консултацията:

  • Да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура.
  • Да информирате лекаря, ако имате някакви заболявания, както и за всички медикаменти, които взимате в момента /ако има такива/.

Как протича операцията

Процедурата се извършва с обща упойка. Времетраене – 2 часа.

Съществуват различни техники за повдигане на седалището. Най-често процедурата се извършва като се прави един дълъг полу-хоризонтален разрез, започващ от едната тазова кост и стигащ до другата. В средната си част разрезът стига до гънката между двата глутеуса. Отстранява се излишната мастна тъкан, тъканите се преструктурират, така че да се придаде обем на дупето, кожата се изпъва нагоре и излишната част от нея се изрязва. Разрезът се зашива и се покрива с хирургична превръзка. Слагат се аспирационни дренажи.

Резултат

Резултатът е добре оформено, повдигнато дупе. Ефектът може да се наблюдава с години.

Възстановителен период

Престоят в клиниката е едно до две денонощия. Дренажите се свалят след 24-48 часа. Конците се свалят на 12-14-ти ден. На всеки 2-3 дни от операцията се подменя превръзката. Самите превръзки не трябва да се мокрят, така че през тези 14 дена хигиената е частична.

Отоци може да се наблюдават до месец след операцията, въпреки че са най-силно изразени през първите една-две седмици. За намаляване на болката помагат обикновени обезболяващи. За пълно изчезване на дискомфорта е необходим около месец, през което време е препоръчително да се носи специално следоперативно ластично бельо /ластични гащи/.

След като конците бъдат свалени пациентът може да се върне на работа. Физически упражнения могат да се правят месец, месец и половина след операцията.

Рискове от дадената операция

Същестуват стандартните за всяка хирургична операция рискове като инфекция и кръвоизлив /хематом/. За да се предотврати появата на инфекция,след операцията е препоръчително да се пие една седмица антибиотик.

Може да се получи некроза на тъканта в средната част на разреза над опашната кост, където напрежението е най-голямо. Възможно е да се получи и сером – натрупване на течност, която понякога може да изтече сама през разреза, а в други случаи може да се наложи оперативна намеса – отваря се разреза и се прави дренаж.

Можете да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация.

Други процедури

Когато собствената мастна тъкан на седалището не е достатъчна, за да се придаде добър обем на дупето, може да е необходимо поставянето на импланти. Двете процедури могат да се извършат заедно. Липосукция на бедрата, ханша или корема е корекция, която също може и често се комбинира с повдигането на седалището.

Всички необходими и подходящи за пациента процедури са предмет на обсъждане по врема на консултацията.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!