Стандартна мезотерапия | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Стандартна мезотерапия

Стандартна мезотерапия

Какво представлява

Мезотерапията е техника в естетичната медицина, при която подкожно се инжектират минимални дози коктейл от витамини и хиалуронова киселина. Комбинираното използване на тези активни компоненти позволява пълна ревитализация с различни крайни ефекти:

  • Оптимално хидратиране на кожата – изпъване на бръчки и придаване на жизненост на дехидратираната кожа
  • Подобряване на текстурата на кожата – стимулира синтеза на колаген и еластин за по – гладка кожа.
  • Динамичност на клетъчния метаболизъм – повишава се aктивността на третираните клетки.
  • Коктейлът има и анти-оксидантно действие срещу свободните радикали, които предизвикват стареене на кожата. Забавя процеса на стареене на клетките, причинен от външни фактори (замърсяване, стрес, тютюнопушене)

Подходящи кандидати

Всеки физически здрав и добре информиран кандидат би бил подходящ за тази манипулация.

Подготовка

Подготовкатаза тази процедура е минимална - необходимо е само да проведете консултация, на която да бъдете запознати с процедурата, като тя може да се извърши още същия ден. Тъй като е изключително лека не е необходимо отсъствие от работа.

Процедурата

Извършва се без упойка. Обикновено се използва обезболяващ крем, който се нанася върху зоната, която предстои да бъде третирана. Възможно е пациентите да изпитват лек дискомфорт по време на инжектирането. Времетраенето е 10-20 минути в зависимост от броя на третираните по лицето зони. След процедурата пациентите могат да се приберат вкъщи.

Резултат

Кожата се изглажда и стяга в резултат на подхранването с коктейла от витамини и засиленото производство на колаген и еластин. Този резултат е желан и подходящ за всеки, независимо от възрастта. Манипулацията има силно антиоксидантно действие и може да се използва и от по-млади пациенти /25+/ като превенция за образуването на бръчки.

Трайност

Няколко месеца, след което е добре процедурата да се повтори.

Странични ефекти

През първите 1-2 дена кожата на лицето може да е малко подута и да има болка и зачервяване на местата, където са слагани инжекциите.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!