Темпорален лифт | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Темпорален лифт

Темпорален лифт

Какво представлява процедурата

С темпоралния брау-лифт се извършва оперативното повдигане на външния край на веждите, подобрява се състоянието на “Пачия крак” /бръчките във външния ъгъл на очите/, както и на кожата под долния клепач. Лицето добива по-свежо и младолико излъчване, благодарение на по-отворения поглед.

Подходящи пациенти

Процедурата е подходяща за млади-хора, както и за такива на средна възраст, които са в добро здравословно състояние. Много често процедурата се извършва заедно с други корекции по лицето.

Подготовка за операцията

Първата стъпка е да отидете на консултация. По време на прегледа:

  • Ще бъде направена снимка на лицето ви, отразяваща неговото състояние в момента.
  • Вашият хирург ще прецени дали тази процедура е подходяща за вас.
  • Ще обсъдите желания от вас резултат и до каква степен може да бъде постигнат.
  • Ще ви бъде показано къде ще бъдат направени разрезите и ще ви бъде обяснена оперативната техника.
  • Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура.
  • Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

Какво се очаква от вас по време на консултацията:

  • Да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура.
  • Да информирате лекаря, ако имате някакви заболявания, както и за всички медикаменти, които взимате в момента /ако има такива/.

Как протича операцията

Когато процедурата се извършва самостоятелно се използва местна упойка и венозна седация. Когато има и други корекции, упойката е обща. Времетраенето е около един час. Разрезите се правят в окосмената част на главата, на 3-4 см от линията на косата, в областта на слепоочията. След това кожата се отпрепарира, подлежащите тъкани се изтеглят нагоре и настрани и разрезите се зашиват. Поставя се хирургична превръзка.

Резултат

Като резултат от повдигането на веждите лицето изглежда по-младо и привлекателно. Трайността на постигнатия ефект е индивидуална, от 1 до няколко години и зависи преди всичко от състоянието на кожата. То се определя от нейното кръвоснабдяване и еластичност, които с годините намаляват.

Възстановителен период

Процедурата не е болезнена и възстановяването е бързо. Престоят в клиниката е едно денонощие. Конците се свалят на 7-ия ден. Превръзките се носят 4-5 дена. Повечето пациенти се връщат на работа след седмица. Този период е достатъчен, за да изчезнат умерените кръвоизливи.

Специфични следоперативни съвети, които е важно пациентите да спазват:

През първата седмица главата трябва да се мие с антисептичен сапун, за да не се инфектират разрезите. Белезите, не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина или когато това става, те трябва да бъдат намазани с висок слънцезащитен фактор, за да не пигментират.

Рискове от дадената операция

Същестува стандартния за всяка хирургична операция риск от инфекция, въпреки че при тази операция инфекция почти не се среща, поради доброто кръвоснабдяване на тъканите. В много редки случаи са възможни загуба на коса на мястото на разреза и кръвоизлив /хематом/.

Можете да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация.

Други процедури

Много често темпоралният лифт се извършва заедно със стандартен /лицево-шиен/ фейслифт. Отлично допълнение към тази процедура са и всички останали процедури за лице.

Различните възможности можете да обсъдите с вашия хирург по време на консултацията.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!