Увеличаване на устни | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Увеличаване на устни

Увеличаване на устни

Какво представлява

Увеличаването на устните има за цел да подобри формата на устните като ги направи по-обемни и привлекателни. Това може да стане както с пълнещи материали – хиалуронова киселина или собствена маста тъкан /липофиллинг/, така и с импланти за устни. В зависимост от използвания метод резултатът може да е временен или постоянен.

Подходящи пациенти

Подходящи са всички пациенти над 18 годишна възраст, които желаят да подобрят външния вид на своите устни. Не са подходящи единствено пациенти, на които им е било поставяно силиконово олио, заради образувалата се в устните съединителна тъкан.

Подготовка за операцията

Първата стъпка е да отидете на консултация. По време на прегледа ще бъде направена снимка на устните ви, отразяваща тяхното състояние в момента. Заедно с хирургът ще обсъдите желания от вас резултат и техниката, която ще бъде използвана. От вас се очаква да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура и да информирате лекаря, ако взимате някакви медикаменти.

Как протичат отделните процедури

Увеличаване на устни с хиалуронова киселина

Поставя се местна упойка в зоните около устните и след това се инжектира хиалуроновата киселина. Времетраене около 15 мин. Обикновено на устна се поставя 1 мл. хиалуронова киселина. Разгражда се напълно за 6-8 месеца.

Увеличаване на устни със собствена мастна тъкан /липофилинг/

Извършва се с местна упойка. Първо се взима мастна тъкан от определена зона на тялото (пр. паласки, корем), пречиства се и едва тогава се инжектира в устните.

Необходим е около 1 час за цялата процедура. Инжектираната собствена мастна тъкан се разгражда за около месец и половина, но не напълно - завинаги остават около 20-25%. Процедурата може да се повтори и така към първоначалната трайно останала мастна тъкан, след повторното разграждане, ще се добавят още 20-25%. По този начин се постига един постепенен, но много добър и дълготраен резултат.

Увеличаване на устни с имплант PermaLip

Процедурата се извършва с местна упойка и не е болезнена. Прави се разрез в двата ъгъла на устните. Ложето се оформя с ножица и специален инструмент за поставяне на Permalip, след което имплантът се поставя в устната. Ако се поставя втори имплант, това става през същите разрези. Накрая разрезите се зашиват, като конците се свалят на 5-ти/7-ми ден. Крайният резултат е видим след около седмица, когато спаднат отоците. Въпреки че PermaLip е постоянен имплант, той лесно може да бъде отстранен, като устните възстановяват бързо първоначалния си вид.

Възстановителен период и странични ефекти

Постоперативният период предполага известен дискомфорт. Първите дни след операцията ще има отоци, възможни са синини и временна загуба на чувствителността. Всички тези симптоми обикновено отшумяват след около седмица.

При поставяне на хиалуронова киселина е възможно е да се получат и кратковременни втвърдявания (бучици) на местата, където са слагани инжекциите.

Рискове

Макар и много рядко, може да се получи инфекция и асиметрия. Можете да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация.

Внимание!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдо-хирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура. Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!