Увеличаване подбедрици | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Увеличаване подбедрици

Увеличаване подбедрици

Какво представлява процедурата

Операцията има за цел да придаде обем и красива форма на прасците в случаите, когато тази част от краката не е добре оформена или има някакви дефекти. С помощта на специални импланти се придава красив и естествен контур на подбедриците.

Подходящи пациенти

Операцията е подходяща както за жени, така и за мъже. Често липсата на добре оформени подбедрици може да създаде дискомфорт, когато се носят къси дрехи. Процедурата е много успешна и е подходяща за хора с такъв проблем. Красивият вид на краката влияе положително върху самочувтвието и на двата пола.

Подготовка за операцията

Първата стъпка е да отидете на консултация. По време на прегледа:

  • Ще бъде направена снимка на подбедриците ви, отразяваща тяхното състояние в момента.
  • Вашият хирург ще прецени дали тази процедура е подходяща за вас.
  • Ще ви бъде обяснена техниката, която ще се използва.
  • Ще бъде определен подходящия за вас размер на имплантите
  • Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура.
  • Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

Какво се очаква от вас по време на консултацията

  • Да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура.
  • Да информирате лекаря, ако имате някакви заболявания, както и за всички медикаменти, които взимате в момента /ако има такива/.

Как протича операцията

Процедурата се извършва с обща упойка. Времетраене: 1 – 1.5 часа.

Започва се като се прави малък разрез с дължина около 4 см в сгъвката зад коляното. Оформя се джоб под фасцията на мускула, където се поставя импланта. Няма опасност от засягането на големи кръвоносни съдове и нерви. Съществуват два мускула, които оформят прасците, но обикновено един имплант е достатъчен, за да се постигне жерания резултат. В редки случаи, когато и двата мускула не са достатъчно развити се налага поставянето на два импланта – по един над всеки мускул. На края на операцията разрезите се зашиват и върху тях се поставя хирургична превръзка. В някои случаи се поставят и дренажи.

Резултатът

Крайният резултат е видим веднага след операцията. Процедурата е изключително ефектна и придава естетична форма на прасците.

Възстановителен период

Престоят в клиниката е едно денонощие. Конците се свалят на 7-ия ден. 2-3 дена след операцията пациентите могат да възобновят своята /обичайна/ активност, въпреки че през първите една-две седмици ще чувстват дискомфорт, особено при ходене. Болката се повлиява добре от стандартни обезболяващи. За намаляване на следоперативните отоците помага повдигането на краката нагоре. Еластични чорапи се носят в продължение на 2 месеца. На жените ще им е по-удобно да ходят на високи обувки.

Препоръчително е пациентът да отдели една седмици за почивка и възстановяване преди да се върне на работа. Физически упражнения могат да се правят най-рано месец и половина след операцията.

Рискове

Съществуват стандартните за всяка хирургична операция рискове като инфекция или кръвоизлив /хематом/, въпреки че до момента в практиката такива не са регистрирани. Не съществува риск от капсулна контрактура, какъвто има при поставянето на импланти в гърдите.

Можете да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация.

Други процедури

Увеличаването на подбедриците често се извършва с липосукция на бедрата, глезените или коленете, за да се подобри цялостния вид на краката, когато това е необходимо. Може да се съчете и с други корекции. Тези въпроси следва да бъдат обсъдени по време на консултацията.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!