Челен лифт | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Челен лифт

Челен лифт

Какво представлява процедурата

Фронталният лифт, наричан още челен, представлява процедура по отстраняване на бръчките на челото, изглаждане на вертикалните линии между веждите и повдигане на самитe вежди като по този начин се премахва “сърдитото” изражение на лицето.

Подходящи пациенти

Основната част от пациентите са на възраст между 40 и 70 години. Най-добрите кандидати са хора в добро здравословно състояние, които желаят да се освободят от нежеланите линии и дълбоки бръчки в областта на челото. Други подходящи пациенти са по-млади хора, които страдат от преждевременно състаряване и отпускане на кожата на лицето, като при тях се наблюдава характерното увисване, ”клепване” на веждите.

Подготовка за операцията

Първата стъпка е да отидете на консултация. По време на прегледа:

  • Ще бъде направена снимка на лицето ви, отразяваща неговото състояние в момента.
  • Вашият хирург ще реши дали тази процедура е подходяща за вас.
  • Хирургът ще прецени състоянието на кожата ви, костната структура, дълбочината на бръчките.
  • Ще ви бъде показано къде ще бъдат направени разрезите.
  • Ще обсъдите желания от вас резултат и до каква степен може да бъде постигнат.
  • Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения свързани с предстоящата процедура.
  • Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

Какво се очаква от вас по време на консултацията:

  • Да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура.
  • Да информирате лекаря, ако имате някакви заболявания, както и за всички медикаменти, които взимате в момента /ако има такива/.

Как протича операцията

Операцията се извършва под пълна упойка, въпреки че може да се направи с местна упойка и венозно седиране, като времетраенето е около час и половина. Прави се дълъг, дъгообразен разрез в окосмената част на главата, над челото. Кожата на челото се изпъва, излишната част от нея се изрязва. Част от мускулите също се премахва. Разрезът се зашива и се покрива с хирургична превръзка.

Резултат

Като резултат от повдигането на веждите и изглаждането на бръчките от областта на челото лицето изглежда по-младо и свежо. Трайността на постигнатия ефект е индивидуална, от 1 до няколко години и зависи преди всичко от състоянието на кожата. То се определя от нейното кръвоснабдяване и еластичност, които с годините намаляват. Освен това, при пушачите кожата е по-тънка и слаба и резултатът обикновено трае по-малко време, отколкото при непушачите. За да се стабилизира резултатът при пушачите е препоръчително две седмици преди и след операцията да спрат цигарите и да ползват крем за лице, богат на кислород.

Резултатът е по-ефектен, когато фронталният лифт е извършен заедно със стандартен /лицево-шиен/ фейслифт.

Възстановителен период

Процедурата не е болезнена и възстановяването е бързо. Престоят в клиниката е едно денонощие. Конците се свалят на 7-ия ден. Превръзката се носи до 7 дена. Повечето пациенти се връщат на работа след седмица. Този период е достатъчен, за да изчезнат умерените кръвоизливи.

Специфични следоперативни съвети, които е важно пациентите да спазват:

През първата седмица главата трябва да се мие с антисептичен сапун, за да не се инфектират разрезите. Белезите, не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина или когато това става, те трябва да бъдат намазани с висок слънцезащитен фактор, за да не пигментират.

Рискове

Същестува стандартния за всяка хирургична операция риск от инфекция, въпреки че при тази операция инфекция почти не се среща, поради доброто кръвоснабдяване на тъканите. В много редки случаи са възможни загуба на коса на мястото на разреза и кръвоизлив /хематом/.

Можете да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация.

Други процедури

Челният лифт се справя отлично с възрастовите промени по челото като изглажда бръчките и повдига веждите. Други процедури за подмладяване на лицето, които са отлично допълнение към тази са: Лицево-шиен фейслифт, Блефаропластика и Маларен лифт. Увеличаването на устните също може да придаде по-свеж и приятен вид на лицето.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!