Липофилинг - интервю | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

Липофилинг - интервю

Липофилинг - интервю

Д-р Тонев кои нови методи се прилагат за подмладяване на лицето?

Липофилингът, като средство за борба с признаците на стареене, от години не е новост. Развитието на този метод е в посока използването му във все повече зони на лицето. Процесът на стареене се дължи на свличане на подлежащите тъкани на лицето надолу. Това предизвиква намаляване на обемите в орбиталната зона и клепачите.

Загубват се скулите и се получават деформации под тях, надвисва назолабиалната гънка и хлътват бузите. Всичко това са елементи на остаряване. Въздействието върху само една зона посредством блефаропластика или други методи не води до цялостно подмладяване на лицето. За да изглежда то младо е необходимо да се подходи комплексно, като се обърне най-голямо внимание върху запълване на загубените обеми и възстановяване на структурите.

Това може да бъде постигнато чрез липофилинг. Инжектира се мастна тъкан в областта около очите, назолабиалната гънка и скулите.

Известно е, че с течение на времето част от инжектираната мастна тъкан се абсорбира от организма. Необходимо ли е допълнително третиране и корекции?

През последните години липофилинга претърпя голямо развитие. Чрез използване на съвременни канюли за екстракция и инжектиране на мастна тъкан се увеличава периода на нейното задържане в организма. В момента се работи с канюли с размер 18g и спринцовки от 1 мл. Техниката на инжектиране също претърпя развитие, което позволява по-равномерно нанасяне и на различна дълбочина.

При инжектиране на 1 мл мастна тъкан се извършват около 50-60 движения. За постигане на добър резултат са необходими около 60 мл. Естествено след първоначалния липофилинг могат да бъдат извършени допълнителни корекции ако това е необходимо. При този метод няма противопоказания и броя на корекциите е неограничен. След липофилинг кожата е по-лъскава и по-свежа, тъй като самата мастна тъкан съдържа известно количество стволови клетки.

С какви други методи може да бъде комбиниран липофилинга за подмладяване на лицето?

Много често липофилинга се комбинира с лифтинг, особено в случаите, когато има излишък на кожа. При тези пациенти се прилагат и двата метода, като не е необходимо да се изчаква между тях. При комбинираното третиране се увеличава времето на процедурата с около 40 минути, но се получава по-добър ефект.

2018-08-08

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!