CRISALIX 3D симулация за увеличаване на гърди | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

CRISALIX 3D симулация за увеличаване на гърди

CRISALIX 3D симулация за увеличаване на гърди

Най-честите въпроси, които вълнуват жените, решили да се подложат на операция за увеличаване на бюст са: как ще изглеждат гърдите ми след интервенцията и какъв размер импланти да избера? Отговори на тези въпроси дава 3D консултацията, която вече е възможна и в България благодарение на иновативната програма със сканиращ сензор на швейцарската компания Crisalix.

МЦ “Д-р Антон Тонев” разполага с 3D скенера на Crisalix и още по време на консултацията дамите, желаещи да увеличат бюста си, могат да видят как ще изглеждат с различни като размери и форма импланти. Crisalix 3D е призната и високо оценена от ISAPS – най-голямата международна асоциация на пластичните хирурзи, чийто член е и д-р Антон Тонев.

Какви са предимствата на този метод?

До неотдавна увеличаването на бюста с импланти се осъществяваше по преценка на хирурга и съобразено с желанието на пациентката, а колкото до резултатите след операцията – можеше само да се предполага как ще изглежда жената с новите си форми. Последното технологично достижение – компютърното моделиране на бюста изцяло промени гледната точка за увеличаващата мамопластика. 3D симулацията осигурява прецизно триизмерно изображение на гърдите, изключително точно съответстващо на външния вид на бюста след поставянето на съответните импланти.

По този начин 3D симулацията с Crisalix дава възможност да се изберат най-подходящите импланти за всяка пациентка и да се избегнат грешки в резултат на неправилна преценка или на нереалистични очаквания.

Как протича 3D консултацията?

По време на консултацията пациентката ще бъде сканирана със специалния сензор, прикрепен към Ipad, който буквално след секунди създава нейното 3D изображение. Софтуерната програма на Crisalix разполага с интегрирани всички видове импланти, които се предлагат на българския пазар – като обем и като форма (кръгли и капковидни).

Програмата позволява и избор на импланти от различни световноизвестни фирми-производители. При 3D симулацията пациентката може да види как ще изглежда със и без сутиен, също и в профил и анфас. Благодарение на това пациентките могат правилно да преценят как биха изглеждали с различни по обем и форма импланти и заедно да обсъдим и решим кои са най-подходящите.

Има случаи, при които се налага повдигане на бюста. Възможно ли е да се направи подобна 3D симулация?

Да. В случай че гърдите на пациентката се нуждаят и от повдигане, програмата позволява да се направи и тази симулация, включително и намаляване на ареолите. Също така може да се види и къде точно ще бъдат направени разрезите.

Кой може да се възползва от тази иновативна 3D симулация?

Всяка дама може да се възползва от процедурата. Предлагаме 3D симулацията като услуга не само за пациентите на нашата клиника, но и за всички жени, решили да увеличат бюста си в други естетични клиники и медицински центрове.

Новият метод е много прецизен и позволява да се определят най-подходящите импланти за всяка дама както като обем, така и като форма. Освен това всяка пациентка ще получи линк с нейните 3D симулации, които да разгледа на спокойствие вкъщи или на мобилния си телефон и да сподели и обсъди с близките си.

Освен за увеличаване на бюста, приложима ли е 3D симулацията и при други естетични корекции?

Да, с помощта на 3D скенера на Crisalix може да се добие представа за визията и след други естетични корекции на лицето, като например ринопластика, инжектиране на дермални филъри или ботулинов токсин, фейслифтинг.

Автор: Д-р Антон Тонев

2018-08-02