PRP мезотерапия | Доктор Тонев
dr-tonev

TONEV AESTHETIC CLINIC

PRP мезотерапия

PRP мезотерапия

Какво представлява?

PRP e медицинска техника за подмладяване и регенерация на тъканите. Използва се собствената кръв на пациента, от която се извлича плазма, обогатена с тромбоцити, растежни фактори и стволови клетки. След като бъде подкожно инжектирана в съответната област, тя ускорява естествените заздравителни процеси като стимулира производството на колаген, еластин и нови кръвоносни съдове. В резултат кожата става видимо по-стегната, еластична и здрава. Намаляват се фините линии и бръчки.

Как протича процедурата?

На място, в лекарския кабинет, се взима малко количество кръв от пациента в специална стерилна епруветка, съдържаща разделителен гел. Взетата кръв веднага се центрофугира, за да се извлече богатата на тромбоцити плазма, която след това се инжектира в определената за третиране зона. Времетраенето е около час.

Кои зони са подходящи за PRP процедура?

  • Лице
  • Шия и Деколте
  • Тъмни кръгове под очите
  • Горната част на дланите
  • Горната част на главата при лечение на алопеция

PRP мезотерапия се използва още за:

  • Лечение на стрии
  • Намаляване белезите от акне

Какви са предимствата?

Естествен процес на регенерация на тъканите. Поради факта, че се инжектира собствена кръвна плазма не се наблюдават никакви алергични реакции.

Резултатът?

Две-три седмици след процедурата започват да се забелязват първите положителни промени в тонуса на кожата. Два-три месеца след първата процедура кожата е видимо по-стегната, здрава и финните линии и бръчки са намалели. Резултатът е дълготраен, като зависи от първоначалното състояние на кожата и от броя на направените процедури. За оптимален резултат е препоръчително да се направят 3 процедури в рамките на първите 2-3 месеца и поддържащи процедури 1-2 пъти годишно.

Има ли странични ефекти?

През първите 1-2 дена кожата на лицето може да е малко подута и да има болка и зачервяване на местата, където са слагани инжекциите.

Важно!

Винаги, когато избирате пластичен хирург се уверете, че той има необходимото за това образование . Помолете го да ви покаже своите дипломи и сертификати, ако не са поставени на видно място в кабинета му. Това е ваше право и е изключително важно, за да не попаднете в ръцете на псевдохирург или на такъв, който няма необходимата квалификация, за да извърши желаната от вас процедура.

Добре е да проверите къде даденият хирург има членства и дали има допълнителни специализации в някои области. Винаги изисквайте документ след операцията, който да удостоверява кой, кога и каква процедура ви е извършил.

isaps-logo
apras-logo

Изпратете ни запитване

Име *

Фамилия *

Телефон *

E-mail *

Пояснение *

popup image

Уважаеми пациенти, клиниката в гр. Пловдив е с нов адрес: ул. Младежка 1A. Очакваме ви!